Vi har vi været ude og se den nordøstlige del af Færøerne.
Bl.a. var vi over, den ene af to, broer der er over Atlanterhavet, begge ligger på Færøerne, de er ikke ret lange, men de er stolte af dem heroppe.
Efter en fantastisk smuk tur gennem landskabet kom vi til en bygd der hedder Saksun. Hold da op, aldrig har jeg set noget lignende. Der ligger et musem, som kun er åbnet når bondemanden, der bor ved siden af, mener det skal være åbent. Og det er ikke altid han synes det skal være det.
Bondemanden er vist ret sur, hvilket ikke burde være tilladt, når man bor så smukt.
Men det siges at der er uheld med huset og dem der bor i det, én er styret ud over kanten og er druknet, én er død ved et vådeskud og huset har været brændt ned, så der er måske ikke noget af sige til de.
Efter Saksun kørte vi forbi Risin og Kellingin - det siges at en islandsk jætte og hans kone var kommet for at bære Færøerne til Island. Kællingen kravlede i ly af mørket op på fjeldet for at lægge det på sin mands kuldre, men da hun tog fat, stod fjeldet for fast og revnede. kælingen forsøgte igen men da dagen var begyndt at gry, skyndte hun sig ned til sin mand. Netop som de var på vej hjem, stod solen op, og parret blev forstenet.
Derfra til Gjógv, hvor vi spiste frokost og så på naturhavnen og selve byen der har ca. 50 indbyggere.
Derfra til Gjógv, hvor vi spiste frokost og så på naturhavnen og selve byen der har ca. 50 indbyggere.
Det er sjovt hvilke samtaler man kan føre ude i naturen. På kort tid fik vi talt om, vielser på Københavns Rådhus, homoseksuelles rettigheder ved registrering af partnerskab, hvorfor de ikke kan bliv gift, DF fætrene, rockere og mere... hold da op
Kaffen blev drukket ved Funningur, hvor det siges at Færøernes første landnamsmand (viking) Grimur Kamban, boede i 800-tallet.
Derefter gik turen hjem til Thorshavn.
Kaffen blev drukket ved Funningur, hvor det siges at Færøernes første landnamsmand (viking) Grimur Kamban, boede i 800-tallet.
Til sidst var vi ved Gøtu gamle og nye kirke. I den gamle fik vi at vide, at den kun er i brug, når der bliver bedt om det. Det var også her de to først dåb blev gennemført på færørsk, den ene var der blevet givet tilladelse til, det var der ikke til den anden, men det skete alligevel. Vi mødte senere damen der blev døbt, hvor der ikke var givet tilladelse.
Den nye kirke, som blev indviet i 1995, er meget moderne. Den er udsmykket med glaskunst, både altertavle, lamper, døbefont og prædkiestol.Derefter gik turen hjem til Thorshavn.
Aftenen blev brugt på at se noget af "Danskernes egen historie" om Færøerne og ellers på at hygge og høre om de gode shoppesteder i Thorshavn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar